понеделник, 10 март 2008 г.

СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА Е КОНТРОЛ НАД СЪЗНАНИЕТО


Калоян Методиев

Сегашното правителство почти изтърколи 3 години. Дойде с етикета социално-либерално. И етикета се оказа менте, досущ като политиката на управляващите.

Иноваторството в социалната политика се изчерпи с няколко скандала и продължаващите настоявания на министърката им да вкара у нас гастербайтери от Египет, Турция и Филипините. Трагично предложение и времето ще го докаже.

По страшна се оказа либералната страна на коалиционната монета. Тя не само, че не е такава, но се изроди в управление с анти-либерални елементи.

Спомняте ли си, как в началото започнаха с монтаж на камери в София. Стъпка по стъпка опасаха целия център и сега пълзят към следващите квартали. Предлогът е борба с престъпността, а крайния резултат ще е контрол над личността (без оглед на това дали е престъпна или не). Тенденцията продължи из областните центрове и общините. И всеки средно интелигентен човек може да си отговори на въпроса, до къде ще стигне този процес след 5 години например.

„Либерализмът” на силовия министър Румен Петков продължи с друга анти-конституционна и анти-човешка стъпка – следене на интернет. При все съвместна наредба на МВР и на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС) за следене и записвана на всички имейли, разговори в програмите ICQ и Skype, както и засичане на времето прекарано в интернет и местата, които потребителите са посещавали. Пресцентърът на силовото министерство някак си пропусна да сведе този факт до знанието на обществото. Все още експертите във вътрешното ведомство спорят дали в личната карта да влизат данни за религия и кръвна група.

Стигна се и до следващото закономерно за управлението и неговия сатрап ниво – новите лични карти и паспорти с биометрични данни. Все още във вътрешното министерсво умуват дали да са с кръвна група и религиозна принадлежност. Дано на някой да не му хрумне да си сменя религията, че ще стане лошо. Със сигурност новите документи ще са с чип с ирисов отпечатък и пръстов отпечатък. Личността е разголена и дефакто контролирана – разбирай унищожена.

Министър Румен Петков се надпреварва да черпи опит и да сервилничи из Вашингтон и Москва и въобще не може да проумее, че в двата случая говорим за различна философия на функциониране на държавата. И няма как да разбере. Той е математик. Мисли с модели - не с разум. И като такъв не може да разбере, че мащаба на България предполага при добра организация справяне с престъпността без антихуманни и личностно потъпкващи мерки. Просто отива и носи в 7 милионна България антитерористичните (доколко са такива е друг въпрос) мерки, които вижда в 150 милионна Русия и 240 милионните Щати. Ако пък го проумява, но въпреки това продължава тази политика значи целта му е друга – КОНТРОЛ НАД ЛИЧНОСТТА.

Последната стъпка след камерите, биометричните данни и следенето на интернет е КОНТРОЛ НАД СЪЗНАНИЕТО. Аз не искам това и това е моето основание да искам това, правителство да си ходи. Бързо и с еднопосочен билет.

Калоян Методиев

Нулева кръвна група, излязъл в 8 часа от вкъщи, което може да се провери поне на 10 камери, източно - православен, написал този текст на HP nx 9005, хетеросексуален и твърдо срещу политиката на това правителството!


obshtestvo.net,06 March 2008

0 коментара:

Публикуване на коментар