четвъртък, 13 март 2008 г.

Носталгия по Бай Тошовото време


Носталгичен изблик за Бай Тошовото време изригна от червените партийни редици. Началникът на екологичната парламентарна комисия Георги Божинов обяви (четете на стр. 4), че държавата е заприличала на пустиня и крайно се нуждае от залесяване. Депутатът от БСП се похвали, че произвеждаме фиданки като на конвейр, както в добрите стари времена бълвахме стока с качество, достойно за соцблока и братята ни от Камбоджа. До тук добре, ама нямало кой да засажда дръвчетата, та за това трябвало всички да запретнем ръкави, да нарамим лопати и да впрегнем усилия на ползу роду.
Цялата тая работа намирисва на носталгия за времената, когато в свободния си ден гражданинът волю - неволю се включваше в Ленинските съботници и полагаше обществено полезна дейност, за да докаже, че е по-трудолюбив от капиталистическите врагове.
Не е лоша идеята на господата социалисти да озеленим страната, след като допуснахме незаконно родните гори да се озоват в чужбина. Ала соцрежимът рухна и господата от властта трябва да проумеят, че държавата не може вече да изисква от гражданинът да компенсира невъзможността є да изпълнява своите ангажименти.

monitor.bg,13 Март 2008

0 коментара:

Публикуване на коментар