неделя, 30 март 2008 г.

Живописни платна и отлежало уиски зарадваха лидера на ДПС


Рицарски доспехи за Ахмед Доган

Премиерът Сергей Станишев отиде на крака при Сокола за ЧРД

Нина Васильовска


Парламентарната група на ДПС поднесе на лидера си старинни съдове от колекцията на Пахабахче
Стотици рози, калии и орхидеи чакаха реда си с часове, за да украсят кабинета на Ахмед Доган. Лидерът на ДПС отпразнува вчера 54-ия си рожден ден сред букети и светска суматоха.
Премиерът Сергей Станишев отиде на крака в централата, за да поздрави коалиционния си партньор. Лидерът на БСП му подари стилна статуетка, която "символизирала единството на тройната коалиция". Станишев и Доган се оттеглиха за половин час на четири очи. Вероятно обсъдиха предстоящия в началото на идната седмица съвет на БСП, ДПС и НДСВ. От "Позитано" зарадваха рожденика с бутилка от любимото му уиски "Джеймисън".
Парламентарната група на ДПС пък поднесе на лидера си старинни съдове от колекцията на Пашабахче. "Искахме да го изненадаме с нещо оригинално и символично, тъй като той е философ по образование и по манталитет, и затова ще го оцени", обясниха народните избраници. Цяла седмица хората от движението умуваха с какво да се отчетат. Два дни преди датата излъчиха и група, която да направи маратон по марковите магазини. От пресцентъра пък решиха да го зарадват с картина на Хермес.
Ахмед Доган традиционно приемаше подаръци и гости в централата на ДПС на "Стамболийски" 45А. Желаещите да го поздравят стават все повече. Този път опашката стигна чак до ... на булеварда, разясниха ситуацията депесари.
Мераклиите лично да изрекат приветствията си бяха подбрани по групички. Първо пред лидера на ДПС с пожелания и дарове се отчетоха министри и зам.-министри.
Прага на централата прекрачваха по 20 души, които обаче трудно се разминаваха заради букети или кошници с цветя. Повечето от тях носеха най-класическия подарък - оригинална живописна творба или графика. От НДСВ се разписаха със стилен букет.
Сред обкръжението на Доган обаче имаше и господа, които държаха да бъдат забелязани. Те измислиха по-екстравагантни подаръци. Зам.-кметът на община Баните Ферад Емин излезе под прожекторите с 50-сантиметрова статуетка на рицар с доспехи. "Такъв дар се поднася само на благородници по душа, на достойни хора, които са пример за обществото", обясни избора си гостът. Младежите на ДПС проявиха чудесен вкус - малка делва с ръчна украса. Тържеството продължи в столичния хотел "Кемпински Зографски".

standart,30.03.08

0 коментара:

Публикуване на коментар