Канцерогенното E 250 най-често в колбаси, вафли и хляб ! Най-често добавката Е 250 се среща в колбасите и в храни, с което се цели да се удължи трайността, заяви пред БГНЕС изп. директор на асоциация „Активни потребители“ Богомил Николов. Вече има достатъчно информация за здравословните проблеми, които причиняват т.нар. Е-та в хранителните продукти- основно алергии. Добавката може да се намери също във вафли и в хлебни изделия, каза още той. Сред най-критикуваните са подсладителите Е 951, Е 954 и най-вече аспартама. Но най-опасно е количеството им в един продукт. Хората трудно разшифроват тези Е-та и цифрите им по етикетите и си купуват продукти без да знаят какво реално съдържат те. Николов смята, че трябва да има по-добра координация по линия на Световната здравна организация /СЗО/. Когато съществуват данни в една държава, че определена добавка е опасна и забранена , нашите власти трябва да изискат тази информация и практиката да бъде приложена и у нас, категоричен е Богомил Николов. Информацията е на репортер на БГНЕС. /БГНЕСThe sensible road
0 коментара:
Публикуване на коментар