понеделник, 1 март 2010 г.

Вече четвърти месец в болницата "Свети Георги" не са изплащани възнаграждения !


Добавяне на изображение
Лекарски протест завърши със скандал в Пловдив !

01.03.2010

Вече четвърти месец в болницата "Свети Георги" не са изплащани възнаграждения !

Със скандал завърши протестна среща на медицинския персонал от най-голямата болница в Пловдив - "Свети Георги" - с ръководството на лечебницата. Лекари, медицински сестри и санитари протестираха срещу забавянето на месечните си възнаграждения, което продължава вече четвърти месец.

Срещата на медицинския персонал с ръководството на болница „Свети Георги”, която бе свикана заради поредното забавяне на заплати, завърши с обидни реплики и разплакани медицински сестри. Лекари напуснаха срещата обидени на своя началник:

- Никой от нас не е срещу ръководството на болницата. Ние си търсим правата, не знаем кой е виновен, но той ме нарече малоумник.

"Никого не съм нарекъл малоумник, ще се извиня, ако съм допуснал неволна грешка. Аз не ги забавям парите, те идват от НЗОК", заяви доц. Божидар Хаджиев, директор на УМБАЛ "Свети Георги".

Медицинският персонал вече четвърти месец получава парите си със закъснение:

- Може ли такова нещо, Всеки месец ни закъсняват парите и отгоре на всичко ни наричат малоумници
- Забавянето става за 3,4 или повече дни. Сега ни казаха на четвърти. Имаме задължения, заеми към банки. Не можем да ги изплатим навреме и трупаме лихви
- За Коледа получихме само 100 лева. Парите ни ги преведоха на 31 вечерта.

Лекари и сестри обявиха, че ще правят подписка против забавянето на парите. Ако ситуацията се повтори и следващия месец ,ще спрат работа.

btv /The sensible road

0 коментара:

Публикуване на коментар