понеделник, 22 март 2010 г.

Личен лекар бе глобен с 1000 лв. от шефката на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани !


Джипи глобено с 1000 лв. заради 12-годишна родилка !

Личен лекар бе глобен с 1000 лв. от шефката на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани. Вината на джипито е, че не е съобщил за 12-годишна родилка от село Стряма. Момичето е родило на 19 януари в Пловдив.

Проверката на агенцията по случая е установила, че премълчавайки и не информирайки агенцията, дирекция “Социално подпомагане” или МВР за бременността на 12-годишното дете, той е нарушил Закона за закрила на детето и не е дал възможност на институциите да му дадат закрила. По случая е уведомена Районната прокуратура в Пловдив.

При проверката са установени и пропуски в отделите за закрила на детето в дирекциите “Социално подпомагане” в Раковски и в Хасково, където в момента малолетната майка и бебето живеят в дома на биологичния баща. Установено е, че сигналът не е оценен и не са взети всички мерки за гарантиране на живота и здравето на децата.

Не са предприети действия и спрямо законния представител на малолетната майка, който без основателни причини трайно не е полагал грижи за нея. Социалните работници не са предприели действия за насочване на родилката и бебето към ползване на алтернативни услуги за деца.

12-годишната Наска роди по естествен път двукилограмово момиченце, кръстено от родителите си Фатма. Бащата на бебето е 30-годишен, с пет години е по-стар от тъща си.
С мъжа си Наска се запознала в училище, където учила до 5 клас. И макар че изкласила до прогимназията, тя не може да чете и пише. “С мъжа ми станахме приятели. Изведнъж почнах да повръщам и станах бременна”, разказваше пред журналисти младата родилка. След раждането обаче състоянието й се влоши заради вродена хипертония и й се наложи престоят й в болницата да бъде удължен.

понеделник,22 март 2010

България Таймс:Топ Новините-информационен уеб сайт

0 коментара:

Публикуване на коментар