четвъртък, 4 март 2010 г.

И зъболекарите готвят дела и протести заради забавените пари !


И зъболекарите готвят дела и протести заради забавените пари !

04.3.2010,zdrave.net

БЗС ще обсъди с членовете си завеждането на дела за пропуснатите ползи и за лихви, които се дължат за просрочените дни и подготовка както за местни, така и за национални протестни действия. Това се казва в протестна декларация на съсловната организация, изпратена до медиите.

„НЗОК авторитарно декларира, че заработеното през месец януари ще бъде изплатено на лекарите по дентална медицина през втората половина на месец март. За пореден път Правителството и Националната здравноосигурителна каса забавят плащанията на лекарите, лекарите по дентална медицина и фармацевтите по договор с Касата. Плащания за реално извършвана работа. Пари, които трябваше да бъдат преведени по договор в края на месец февруари”, се отбелязва в документа.

С действията си финансовото ведомство и касата създават изключително голямо напрежение сред лекарите по дентална медицина, изтъкват от БЗС и допълват, че не може държава, която претендира за разумна финансова политика по време на криза, да не изпълнява законните и договорните си взаимоотношения към медиците си.

БЗС категорично настоява за незабавно решение за прекратяване на рецидивите по изплащане на възнагражденията за извършената от лекарите по дентална медицина дейност в договорния срок, заявяват още от съсловната организация.

http://zdrave.net / The sensible road

0 коментара:

Публикуване на коментар