неделя, 7 март 2010 г.

Дори и да платят - пак спираме работа,обявиха от сдружението на джипитата !


Личните лекари затварят !

Дори и да платят - пак спираме работа, обявиха от сдружението на джипитата !

неделя,07 март 2010

Личните лекари от утре започват поетапно да спират работа. Те затварят кабинетите си заради непреведени пари от здравната каса и министерството. Дори и да платят, пак спираме, заканиха се джипитата.

В поликлиниката в Кюстендил например ще дежурят само двама медици, които ще преглеждат от 8 до 18 часа. Лекарите предупредиха, че са готови и на безсрочна стачка.

Обречени сме на фалит при всяко забавяне на парите, обясни шефът на общопрактикуващите лекари в областта д-р Румен Алексов. Решението за ефективния протест бе взето на извънредно общо събрание в петък от 90% от джипитата в града.

Общопрактикуващите лекари от цялата страна започват ефективен протест от понеделник, като спират да приемат пациенти, независимо дали още същия ден ще получат дължимите им суми от здравната каса, съобщи шефът на Националното сдружение на личните лекари д-р Любомир Киров.

В понеделник работа ще спрат джипитата в Кюстендил, Дупница и Разград. Във вторник ще се включат личните лекари от София, Шумен и други области на страната.

Анна Георгиева / The sensible road

0 коментара:

Публикуване на коментар