понеделник, 8 март 2010 г.

Празни ДКЦ-та, джипита стачкуват !


Сега в Кюстендил, Дупница и Разград, от вторник – навсякъде !

Празни ДКЦ-та, джипита стачкуват

Снимка: Булфото

Джипита от Кюстендил, Дупница и Разград спряха работа и излязоха на протест.

Във вторник към протеста ще се присъединят и колегите им от София, Пловдив, Велико Търново, Шумен, Варна, съобщиха от Българския лекарски съюз.

Вече четвърти пореден месец НЗОК не заплаща навреме средствата за извършената от общопрактикуващите лекари дейност, което породи и гнева им и ги изкара от ДКЦ-тата.



Не са изплатени все още разликите в потребителските такси за последното тримесечие на 2009 г., съобщи председателят на сдружението на общопрактикуващите лекари д-р Любомир Киров.

Навсякъде където има протести, ще има обаче дежурни кабинети за неотложните случаи.

"Този режим на работа ще продължи, докато uасата не ни преведе дължимите суми за извършени дейности", каза Киров.

По думите му, ако до 30-о число на всеки месец здравната каса бави плащанията към джипитата, те отново ще въвеждат правилото за работа с пациентите си срещу заплащане.

Днес предстои нова среща между премиера Бойко Борисов и Българския лекарски съюз.

Очакванията са на тази среща да се реши да бъдат преведени, ако не всички, то поне част от парите, които се дължат на лекарите.

Личните лекари не са съгласни и със законовата промяна, която принуждава управителите на фирми да се осигуряват върху 840 лв.

В петък представители на лекарския и зъболекарския съюз се срещнаха с премиера и получиха обещание до края на тази седмица на лекарите да бъдат изплатени всички дължими суми.

днес.бг / The sensible road

0 коментара:

Публикуване на коментар