неделя, 14 март 2010 г.

На ежедневно разграбване са подложени сградите в двора на радомирската болница !


© wtv

Разграбват радомирската болница !


На ежедневно разграбване са подложени сградите в двора на радомирската болница, алармират в сигнал до началника на РУ на МВР, председателя на Общинския съвет и кмета на Радомир главният счетоводител на здравното заведение Катя Страхилова и домакинът Зоя Колева .

От 1 до 4 март сградата на старото АГ-отделение е разбивана многократно и оттам са откраднати три стари нафтови печки, инструменти от електроработилницата, разбити са врати и прозорци, напълно е разрушена електроинсталацията в двете сгради.

Фризерът, в който се съхраняват опасни биологични отпадъци не работи поради прекъсване на електрозахранването, е посочено в сигнала.

Страхилова и Колева твърдят още, че са откраднати и осем предпазни решетки, три от тях са на трафопоста в двора на болницата.

Двете служителки молят институциите за спешна намеса и съдействие.

След подадения от Страхилова и Колева сигнал в полицията оттам се осъществява охрана по Закона за МВР за предотвратяване на посегателства върху обществена собственост, съобщиха от ръководството на Районното управление.

По искане на полицията и със заповед на кмета е извършен одитен доклад за изразходваните средства за болницата от общинския бюджет.

Полицията е поискала от общинското ръководство да вземе мерки за охраната на здравното заведение, но до момента такава не е назначена.

Болницата в Радомир е сред подлежащите на закриване медицински заведения.

нюз.бг / The sensible road

0 коментара:

Публикуване на коментар