неделя, 18 април 2010 г.

Шефът на вестник "Стандарт",агент на Държавна сигурност продължава да маскари лекарите ! По чия поръчка ?


Болнични под индиго !

60 "легнаха" в един и същи ден. Затягаме мерките срещу измамите, предупреди НОИ !


:::

Батков агент на ДС,собственик на вестник "Стандарт" !

Три имена: Тодор Костадинов Батков
Публична длъжност или публична дейност: Собственик в "СТАНДАРТ НЮЗ" ЕАД
Дата на раждане: 17.10.1958 г.
Място на раждане: гр. Пловдив
Качество: Нещатен служител
Структури, в които е работил ДС: управление III
Документи, свързани с кариерното му развитие Привлечен със заповед № 120/ 20.09.1977 г. и се води на отчет от полк. Колев.

:::


ВРАЦА. Докторите в Роман пишат болнични под индиго. Само за ден местни лекари отпуснаха 60 такива тапии с почти еднакви диагнози.
Оказало се, че 60 работници от завод "Метизи" в Роман са се разболели в един и същи ден. Всичките получили болнични от тримата семейни лекари в града. Диагнозите са само две - остър катар на горните дихателни пътища и дископатия. Здравният център във Враца вече състави актове на джипитата за 1000 до 3000 лева.
Според един от тях - Лъчезар Христов, гафът бил от недоглеждане. Маргарита Гарева пък се оправдава със сестрата си. Според хора от Роман болничните били начин работниците да получат някой лев. Предприятието било закъсало и е на 4-часов работен ден.
Със 160 000 болнични повече са издадени за първите 3 месеца на тази година в сравнение с миналата, изтъкна междувременно шефката на НОИ Христина Митрева. Тя обясни, че предложената от кабинета мярка за тези документи е временна.
Предлага се първият ден от болничните да не се плаща, а вторият и третият ден да се поемат от работодателя. Шефката на НОИ поясни, че именно нарушенията са причина за мерките на кабинета.
Проблемът с неизползваните отпуски също е сериозен, заяви още Митрева. Според нея разумният срок за изчистване на старите отпуски е до края на 2011 година.
Райна Тошева

стандарт / The sensible road

0 коментара:

Публикуване на коментар