понеделник, 2 ноември 2009 г.

За слабо сърце има различни причини,често то се дължи на неуплътнена сърдечна клапа !


Лек за слабо сърце !

Пазете съцето!
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Пазете съцето!

За слабо сърце има различни причини, често то се дължи на неуплътнена сърдечна клапа. Обикновено дефектът се развива постепенно. Понякога обаче възниква внезапно в следствие на инфекция. Лекарската намеса е наложителна.

Като вентил между лявото предсърдие и лявата сърдечна камера, митралната клапа се грижи за това, кръвта да се изпомпва от белия дроб в правилната посока на кръвообръщението. Тя се състои от две платна, които се придържат от малки сухожилия.

Причините за дефекта

Ако уплътнението на клапата се наруши от разширение на сърцето или от скъсване на някое сухожилие, кръвта се изтласква обратно в предсърдието. Функцията на изпомпване намалява и събирането на кръв в белия дроб причинява задух. В случай, че лекарят чуе шум, пациентът трябва да бъде изпратен на кардиолог. Той може да установи причината за шума в сърцето с помощта на ехограф.

Хирургичната намеса често е неизбежнаBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Хирургичната намеса често е неизбежна

Ако причината за симптомите е дефект на митралната клапа, се налага операция. Докато преди с хирургична намеса се подменяше цялата клапа, сега вече хирурзите могат само да я поправят, а това определено е по-добре за пациента. В случай, че операцията премине успешно, пациентът няма нужда да взима през целия си живот лекарства за разреждане на кръвта, както се прави при изцяло подменена клапа. Но колкото по-късно е открит дефектът, толкова по-малки са шансовете за успешна операция.

За пациентите, които са в тежко състояние, има алтернатива на операцията. Сърдечната клапа може да бъде коригирана и с помощта на катетър. Вече съществуват най-различни методи с катетър в кардиологията.

Не се бавете - потърсете лекар!

Все още обаче не е доказано до каква степен всички те спомагат за лечението на дефектна сърдечна клапа. Пациентите, нуждаещи се от лечение обаче, не би трябвало да чакат докато се наложат нови методи, защото шансовете всяко едно лечение да се окаже успешно намаляват с напредването на болестта.

ДВ / The sensible road

0 коментара:

Публикуване на коментар