сряда, 18 ноември 2009 г.

Мъж почина от ваксина срещу A(H1N1) !


Мъж почина в Германия часове след като си постави ваксина срещу свински грип !

По информация на здравните власти в провинция Тюрингия 55-годишният германец се имунизирал и отишъл да играе боулинг, съобщи агенция "Крос". Пет часа по-късно, на връщане вкъщи, той се почувствал зле и се обадил на спешна помощ, но лекарите не успели да го спасят.
Починалият не е имал здравословни проблеми. Предстои да се направи проверка за евентуална връзка между смъртта му и грипната ваксина. Германия е купила 50 млн. дози от препарата, които да бъдат предоставяни безплатно на гражданите, желаещи да се имунизират. В страната обаче се разгоряха оживени дебати за това дали ваксините са полезни или вредни.
Според противниците на превантивната мярка срещу свинския грип ваксината съдържа опасно количество живак, както и други съмнителни съставки, и може да бъде смъртоносна или най-малкото да причини неврологични проблеми и усложнения.
Британската фирма за компютърна сигурност "Софос" предупреди, че престъпни банди печелят милиони долари, като продават по интернет фалшиви лекарства срещу грип. Според компанията голяма част от групите са базирани в Русия и Украйна. Най-много фалшиви лекарства се купуват във Великобритания, Канада и Франция.
Оригиналната ваксина срещу свинския грип не може да бъде опасна. В нея не се слага живак. Стабилизаторите са от съвсем друг характер, коментира за "Монитор" директорът на Института по вирусология акад. Ангел Гълъбов. По-скоро става дума за търговски интереси, допълни той.
Акад. Гълъбов изтъкна, че грипната епидемия от A(H1N1) вече отшумява. Очаква се до края на седмицата във всички области тя да бъде отменена.

ВМ / The sensible road

0 коментара:

Публикуване на коментар