четвъртък, 5 ноември 2009 г.

В Турция вече са ваксинирани 80 000 души срещу свински грип, но има объркване за необходимостта от ваксините !


В БЪЛГАРИЯ ВАКСИНА СРЕЩУ СВИНСКИ ГРИП ЩЕ БЪДЕ ВНЕСЕНА ПРЕЗ 2010 Г. !

ДОТОГАВА ГОСПОДА ДА НИ ПАЗИ !

>>>

В Турция вече са ваксинирани 80 000 души срещу свински грип, но има объркване за необходимостта от ваксините !


05 ноември 2009

Анкара. Министерството на здравеопазването оповести, че в рамките на мерките срещу пандемичния вирус A(H1N1), известен сред населението като „свински грип”, в Турция вече са ваксинирани 80 000 души, предаде телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк. Ваксинацията в Турция започна на 2 ноември с медицинския персонал и кандидатите за „хаджии”, които пътуват за Саудитска Арабия. С осигуряването на нови грипни ваксини през следващите дни в графика за ваксинации ще бъдат обхванати и другите рискови групи, се казва в съобщението на здравното министерство.
Междувременно премиерът Реджеп Тайип Ердоган заяви, че лично той няма да се ваксинира и това внесе смут сред населението. Родителите на децата се колебаят дали да ги ваксинират и цари пълно объркване. Част от министрите подкрепят ваксинациите, друга част се обявяват против тях. И президентът Абдуллах Гюл даде сигнали, че лично той също няма да се ваксинира, посочва Си Ен Ен Тюрк.
Министерството на здравеопазването оповести, че броят на починалите от свински грип в Турция се е увеличил на 19. Новите четири случая са шестгодиешно дете, мъж на 28 години и две жени на 32 и 33 години. Те са били на лечение срещу пандемичния грип в болници в различни провинции в страната.

фокус / Бг Таймс

0 коментара:

Публикуване на коментар