понеделник, 18 април 2011 г.

Учените от Кралския университет на Белфаст (Северна Ирландия) откриха нов начин за борба с раковите клетки,като ги "уморяват от глад"


Учени убиват ракови клетки с глад

април 17, 2011

Учените от Кралския университет на Белфаст (Северна Ирландия) откриха нов начин за борба с раковите клетки, като ги "уморяват от глад". Новият препарат, създаден на базата на откритието ще бъде изпитан в течение на 12 месеца.

Изследователската група под ръководството на професора от Кралското медицинско училище Трейси Робсън е открила вещество, способно да блокира притока на кръв, необходим за растежа на туморите. Учените твърдят, че човешки белтък може да се намеси в процеса на подаване на сигнали от тумора, които и стимулират растежа на кръвоносни съдове. Без достатъчно кръвоснабдяване раковите клетки не могат да се делят и умират. Професор Робсън твърди, че откритият белтък не атакува тумора, но въздейства на кръвоносните съдове, като не им позволява да се увеличават. След като белтъкът и генът, който го произвежда, са били определени, екипът е установил коя част от белтъка притежава способността да блокира развитието на кръвоносните съдове. "По същество той спира развитието на кръвоносните съдове. Той влияе върху образуващите се нови съдове, без да засяга вече съществуващите", уточни професорката. Тя е убедена, че лечението с препарата, който ще бъде създаден на базата на откритието, ще се провежда успоредно с химиотерапията.

http://panair.segabg.com / The sensible road

0 коментара:

Публикуване на коментар