петък, 3 декември 2010 г.

СРС са използвани 24 часа след смъртта на плода и няма да минат в съда, смята подслушваният д-р Кожухаров


Дарик Велико Търново

Със специалните разузнавателни средства са записани разговори, проведени 24 часа след смъртта на плода, така че няма как това да мине в съда, коментира директорът на болница „Св. Иван Рилски"д-р Миролюб Кожухаров по повод огласените от прокуратурата записи на разговори между него и лекари в болницата.

Те са направени след сигнал, че акушер-гинеколозите не са направили необходимото, за да спасят новородено. Четирима лекари бяха арестувани на 30 ноември заради подозрение в умишлено убийство, а след 24 часа - освободени.

„Детето се е родило на 28 ноември около 15 часа в горнооряховската болница живо и се е мъчило да живее едно денонощие под погледите на част от медицинския персонал в болницата, а бих казал и въпреки него, каза при разсекретяването на записите наблюдаващият прокурор Светослав Калчев.

„Ние не можем да го убием, след като то е било мъртво, говорим за плод след аборт без жизнени функции, твърди д-р Кожухаров.

Чуйте какво каза той за Дарик радио, след като стана известно съдържание на част от разговорите, проведени през мобилния му телефон.

дарик / The sensible road

0 коментара:

Публикуване на коментар