понеделник, 28 декември 2009 г.

Популистите от ГЕРБ на Бойко-разбойко все още не са превели парите на личните лекари ! 28 Декември 2009 г. !


Популистите от ГЕРБ на Бойко-разбойко все още не са превели парите на личните лекари !

28 Декември 2009


Джипитата бесни на НЗОК, не им превели парите за ноември !

Оплакват се, че не могат да платят наеми и заплати на медсестрите !

Джипитата бесни на НЗОК, не им превели парите за ноември

Снимка: Булфото

Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България настоява до вторник (29 декември 2009 г.) да бъдат преведени сумите за дейности, извършени от лекарите през ноември.

Това се посочва в писмо до и.д. директора на НЗОК Александър Огнянов и до председателя на УС на касата Владислав Горанов, разпространено до медиите.

В писмото се отбелязва, че в съсловието са постъпили сигнали от различни области в страната, че дължимото плащане на дейностите от първичната извънболнична медицинска помощ за ноември все още не е извършено към днешна дата.

От някои РЗОК имали неофициална информация, че сумите ще бъдат изплатени през януари 2010 г.

"Дори преводите да бъдат осъществени на 30 декември 2009 г.(датата е крайният договориран срок), общопрактикуващите лекари няма да имат възможност да ги ползват.

Това означава да не бъдат изплатени и заплатите на медицинските сестри, и на фелдшерите, както и дължимите суми за наем на кабинетите и за консумативи", обясняват от националното сдружение.

В писмото си джипитата настояват ръководството на НЗОК публично да обяви дали ще спази, или ще наруши сроковете, посочени в решение на самата каса от януари тази година за изплащане на сумите.

The sensible road

0 коментара:

Публикуване на коментар