неделя, 10 май 2009 г.

Напълняване от лекарства


Някои лекарства водят до напълняване!

07 май 2009, 17:12

Когато пиете хапчета, променете менюто си. Така ще наддадете не повече от 2-3 килограма
Производителите на лекарства не си правят труда да споменат за един страничен ефект на някои от тях, а именно - напълняването. Но ние сме длъжни да кажем истината: да, от медикаменти се дебелее!

Можете да се сдобиете с наднормено тегло, и то значително, от три основни групи препарати - хормонални, психотропни и противоязвени. Потърсихме мнението на специалисти от тези области, както и техните препоръки по отношение на това странично действие.

Напълно е възможно да качите няколко килограма, ако сте започнали да приемате противозачатъчни таблетки. Независимо че много медици уверяват как съвременните препарати не предизвикват такъв страничен ефект, около 10-12 на сто от жените качват излишни килограми.

Вярно, че става дума само за 2-3 килца повече, но от това на дамите не им става по-леко.

Същото понякога се наблюдава и при заместителната хормонална терапия, която се назначава в период на менопауза. Тази реакция основно е свързана с индивидуалната чувствителност към съответния хормон.

Нашата препоръка е да наблюдавате себе си известно време. Ако апетитът ви нараства и теглото се увеличава, а надвечер ви отичат краката и се чувствате зле, значи трябва да смените препарата.

Имате голям избор на таблетки и вие рано или късно ще откриете най-подходящото за вас лекарство. Това обаче важи само за контрацептивите.

Когато хормоните се назначават с лечебна цел, тогава няма как да ги смените с други. Нито да се откажете от тях. Но и в този случай има изход.

The sensible road

0 коментара:

Публикуване на коментар