четвъртък, 27 май 2010 г.

Министерството на здравеопазването се подиграва на бивш полицай,болен от рак !


Уморих се да се боря повече с бюрократите, отколкото с рака !

Историята на бургаския полицай, който получи подкрепа от затворници !

Александър Александров работил 16 години като криминалист в бургаската полиция. На 35 години забелязал, че бенка, която имал отдавна, кърви. Диагнозата – рак на кожата. Следват операции, химиотерапия, отново операции – без резултат.

След като станало ясно, че в България медицината не може да му помогне, се обърнал към здравното министерство, за да получи пари за лечение в чужбина. Следват молба, документи, друга молба, други документи.

За да не губи повече от ценното време за спасяването на живота си, Александър напуска полицията заради обезщетението. С 16-те заплати заминава в Германия. Там могат да го лекуват, но 16-те заплати свършват.

Бащата на две деца започва работа в Бургаския затвор като началник на отделение, за да издържа семейството си.

След една година битки с бюрокрацията Александър губи войната – Министерството на здравеопазването отказва да финансира лечението му в Германия.

Помощ на криминалиста с 16-годишен стаж, който не може да разчита на държавата, дават престъпниците в Бургаския затвор. В сряда вечерта хората, които пази, организираха концерт за събиране на средства за лечението на „началника“.

Последната възможност на Александър е да получи пари от здравната каса, но му трябва документ какво лечение ще му бъде приложено в Германия. За да определят германските лекари лечение обаче, трябва да му направят изследвания, а за изследванията му трябват парите от здравната каса.

За да разкъса омагьосания кръг, Александър поискал разрешение сам да плати за изследванията, а касата да плати лечението.

С парите от концерта и разпродажбата на картини на затворници Александър заминава за Германия на 7 юни 2010 г. Ако този път пробие и при бюрокрацията, може държавата да му даде 15 хиляди евро, за да се лекува.

Средства за лечението се събират на:
Александър Атанасов Александров
IBAN/ BG26STSA93000003399181
BIC/ STSABGSF
и с SMS на номер 17 777, с текст DMS ALEXSANDAR



д.бг / The sensible road

25.05.2010

Помогни на Александър


код на SMS: DMS ALEXANDAR

Изпратете дарителски SMS с текст DMS ALEXANDAR на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel).

През януари 2008 година на Александър Александров му е поставена диагноза Малигнен меланом /рак на кожата/. За периода до месец март 2009 година Александър претърпява седем оперативни намеси и множество химиотерапии. С оглед изчерпване на възможностите за лечението ми в България, през месец март 2009 година Александър подава запитване до Министерството на здравеопазването за лечение в Германия.

Поради забавяне на отговора от страна на Министерството, Александър се свързва с Университетска клиника - град Есен, Германия, и е приет на собствена издръжка за прилагане на експериментално лечение в периода от месец април до месец юни, 2009 година. Нов тласък на заболяването налага промяна на терапевтичната схема, която е имала временно положителен ефект. Александър продължава лечението в България, но прилаганите тук схеми се оказват неефективни. Така Александър получава оферта за прилагане на нова терапия в Есен на обща предполагаема стойност 12-15 000 евро.

Почти след година, на 02.03.2010 г. получава отказа за разрешение за лечение в чужбина на МЗ. В момента състоянието на Александър е много влошено и той се нуждае спешно от лечение.

За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС.

Избраната от вас кампания получава минимум 90 % от всички финансови постъпления, а останалата сума покрива административни разходи по проекта DMS. Повече информация можете да намерите тук.

Благодарим ви, че помагате на Александър!


http://dmsbg.com / The sensible road

0 коментара:

Публикуване на коментар