понеделник, 3 май 2010 г.

"Българско" агнешко,внос от Австралия !


Няма вече българско агнешко,остана австралийското !

3 май 2010

София,България

Според министъра на земеделието Мирослав Найденов нямало да стигне българското агнешко месо за Гергьовден, но пък за да не са ощетени потребителите можело да се внесе от Австралия и Нова Зеландия.

Недостигът можел да се тълкува по два начина. „Хубавото е, че износът е бил добър за Великден, което означава, че има валутни приходи за държавата. Това е като контратеза на това, което коментират част от животновъдите, че няма какво да правят агнетата. Щом са свършили агнетата и цента е висока, значи нещата не са толкова драматични”, посочи министърът.

„След като са свършили българските агнета, това означава, че те са изкупени, изнесени или изядени. Според мен са изнесени”, каза Найденов.

Той отбеляза, че независимо от кризата потреблението на българско агнешко месо е било сравнително високо в Гърция и Италия. „Това са добри дни за животновъдите – каквото и да произведат, ще бъде реализирано”, каза министърът.

Той уточни, че миналата година по същото време е останало повече агнешко месо, което се е продавало на ниски цени, а дефицитът тази година означава, че стоката е търсена и се реализира на добри цени.иаб

Бг Таймс

0 коментара:

Публикуване на коментар