снимка
Хората, които консумират голямо количество плодове и зеленчуци, са защитени от ракови тумори в областта на главата и шията, смятат американски учени от Националния институт за рака, цитирани от ИТАР-ТАСС.
490 хиляди души, в чието меню ежедневно са присъствали плодове е зеленчуци, не са развили ракови клетки в областта на гърлото, гръкляна и устните, установили са медиците. Даже при увеличаване на алкохола и пушенето, главните рискови фактори за развитието на тези форми на рак, полезните витаминозни храни са намалили риска от опасните болести.
Определени продукти имат по-ясно изразени защитни функции: червените чушки, домати, моркови, ябълки, праскови, сливи, круши, а също така фасул и грах. Разнообразното антиокислително съдържания на плодовете и зеленчуците помагат в борбата с отслабналия имунитет.
БГНЕС, снимка: EPA/MAURIZIO GAMBARINI
И,01.06.08
Силна музика през слушалки = на гарантирано оглушаване..
Преди 5 години
0 коментара:
Публикуване на коментар