понеделник, 2 май 2011 г.

Сирене, мляко, суджук – манастирско производство


Сирене, мляко, суджук – манастирско производство

В Гигинския манастир, който се намира на едва 60 километра от София, започна изложение на хранителни продукти. На място са представителите на различни манастири от Гърция, Сърбия, Македония и разбира се от България, които предлагат произведено от тях сирене, мляко, кашкавал и др. С това те се надяват да си помогнат за самоиздръжката или поне да добавят пари в манастирската хазна.

"Целта на изложението е да покажем на хората, че в манастирите се работи, защото св. Антоний Велики е казал, че монахът трябва да има на устата молитва, а в ръцете му ръкоделие", заяви отец Никанор. "Срамно е за монаха да не си изкарва със собствен труд препитанието".

Отец Никифор се похвали, че всичко, което се предлага на изложбата, е истинско, въпреки че не отговаря на наложените държавни стандарти. "Освен това можем да го предложим на по-атрактивни цени", отбеляза отецът.

бтв / BgTimes.Net

0 коментара:

Публикуване на коментар